معاملات الگوریتمی

 

معاملات الگوریتمی (به انگلیسی: Algorithmic trading) در بازارهای مالی الکترونیکی، معاملات الگوریتمی به معنای استفاده از برنامه‌های کامپیوتری برای ورود سفارش‌های معاملاتی است. یک یا چند الگوریتم در انتخاب و اعمال این سفارش‌ها از جنبه های مختلف مانند زمانبندی، قیمت یا حجم آن تصمیم میگیرند. در بسیاری اوقات ورود و انجام سفارش‌ها بدون دخالت انسان انجام می‌شود. استفاده گسترده‌ای در بانک‌های سرمایه‌گذاری، صندوق‌های بازنشستگی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک دارد.البته می تواند موجب بروز مشکلاتی در بورس و اوراق بهادار ایران که از نظم خاصی پیروی نمیکند بشود مثلا می شود الگوریتم برای شما طبق داده ها سهمی بخرد و سهم چند دقیقه بعد به علت افشای اطلاعات بسته شود و اگر افشا منفی باشد سهم هم منفی می شود.

منبع: ویکی پدیا

 

معاملات الگوریتمی

Automated trading system (ATS)

سیستم معاملات خودکار شامل مجموعی از بخش ها است که هر یک مستقل از دیگری کار خود را انجام می دهد و نتایج را بخش بعدی منتقل میکند.

سیستم ATS شامل بخش های اصلی زیر است:

  • مرکز داده ها:

یک پایگاه داده شامل تاریخچه تمام معاملات انجام شده در بورس که به صورت روزانه اطلاعات آن تکمیل می شود

  • مرکز تولید سیگنال خرید و فروش:

در این بخش یک استراتژی طراحی میکنید که می تواند ترکیبی از اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال، الگوریتم های یادگیری ماشین و یا یادگیری عمیق باشد.

  • مرکز تست:

در این بخش استراتژی توسط داده های تاریخی تست می شود و عملکرد الگوریتم محاسبه می شود

  • مرکز خرید و فروش:

درصورتی که استراتژی شما بک تستینگ را با موفقیت پشت سرگذاشت، می توانید از طریق API های کارگزاری مورد نظر خود اقدام به خرید و فروش خودکار کنید

 

در صورتی که یک ATS کاملا خودکار بنویسید و نقش انسان را در تمام مراحل حذف کنید، سیستم با خودکارسازی کارهای تکراری و انجام آن با سرعت بسیار زیاد می تواند شما را به سرعت پولدار و یا متضرر کند.

فراموش نکنید که یکی از عوامل Flash Crash در سال ۲۰۱۰ در آمریکا سیستم های معاملاتی خودکار بودند.